• Home
  • 0730 163 498 / 0768 046 795

Despre Fitness si Aerobic

FITNESS


Fitness-ul cuprinde tot ceea ce înseamnă un stil de viață sănătos și îngrijit. Începând cu alimentația și continuând cu parcticarea sportului. Fitness-ul nu are și nu va avea vreodată efecte negative asupra organismului uman. Cu cât condiția fizică a omului este mai bună, cu atât acesta este mai sănătos. Aceasta se obține prin practicarea unui sport regulat, astfel se îmbunătățește funcția respiratorie și cea cardiaca, crește forță musculară și imunitatea organismului, se reduce riscul apariției anumitor boli și multe alte efecte benefice asupra organismului uman.

AEROBIC


Daca intentionezi sa slabesti sau sa iti tonifiezi organismul prin miscare, afla totul despre exercitiile de aerobic, beneficiile acestora si efectul pe care il au asupra starii tale de bine!
Cunoscut si sub denumirea de exercitii cardio, aerobicul este unul dintre cele mai solicitante sporturi, presupunand un efort fizic intens si sustinut. Ideea de baza a exercitiilor de aerobic se concentreaza pe modul in care muschii si organismul primesc doza optima de oxigen, astfel incat sa o poata transforma in energie si hrana pentru celule. In acest sens, aerobicul pune accentul pe activitatea intensa a muschilor mari ai corpului, precum cei de la picioare, maini sau coapse, care determina, in acelasi timp, un efort crescut din partea inimii si a plamanilor. Drept confirmare a impactului pe care exercitiile de aerobic le au asupra revigorarii organismului si activarii functiilor acestuia stau cresterea semnificativa a ritmului batailor inimii - acest lucru favorizand oxigenarea mai rapida a sangelui, intensificarea respiratiei si imbunatatirea circulatiei sangvine, respectiv a irigarii tesuturilor - manifestari resimtite inca din primele minute de miscare.
Avand in vedere ca actorii principali ai acestuit tip de activitate fizica sunt muschii, exercitiile de aerobic includ o varietate de forme, printre cele mai cunoscute si mai accesibile numarandu-se: step aerobic,
Datorita specificului sau, aerobicul nu impune reguli stricte si permite o varietate de miscari si intensitati ale ritmului, adaptate conditiei fizice a organismului, motiv pentru care varsta, genul sau rezistenta fizica nu reprezinta un impediment in practicarea acestui sport. Pentru eficientizarea exercitiilor este recomandat ca acestea sa fie precedate de o serie de miscari de respiratie, menite sa ofere organismului cantitatea necesara de oxigen pentru inceperea programului. De asemenea, in cazul in care suferi de probleme cardiace, prudenta si intensitatea efortului fizic sunt moderate, astfel incat sa fie prevenite accidentele cardio-vasculare.
La nivel de ansamblu, exercitiile de aerobic contribuie la cresterea rezistentei organismului, respectiv a muschilor si oaselor, care pot face fata traumelor mult mai usor, oxigeneaza in profunzime intregul tesut celular, anuleaza efectele stresului, datorita eliberarii de endorfina care are loc odata cu activitatea musculara si, nu in ultimul rand, cresc rezistenta cardiaca.
In mod particular, exercitiile de aerobic au un impact pozitiv atat asupra remodelarii si tonifierii corporale, cat si asupra starii de sanatate.
Pentru a functiona normal, organismul are nevoie de o anumita cantitate de energie, care sa sustina circulatia sangvina, respiratia si activitatea tuturor organelor. Pe masura ce activitatea organismului creste peste media normala, iar acesta este supus unui efort fizic semnificativ, si rata consumului de energie creste, moment in care corpul incepe sa consume din rezervele de grasimi si carbohidrati existente in organism. Asa se explica faptul ca exercitiile de aerobic te scapa de kilogramele in plus vazand cu ochii si, cel mai important, te feresc de efectul de yo-yo al dietelor.
In general sportul este o buna modalitate de a te relaxa si de a-ti recrea starea de bine care iti permite sa dormi linistita si sa fii fericita. Datorita intensitatii pe care o presupun, exercitiile de aerobic cu atat mai mult favorizeaza eliberarea de endorfina, numita si "hormonul fericirii". In plus, aerobicul este o excelenta modalitate de a petrece timp cu prietenele tale si de a te relaxa, fie ca iesi sa alergi in aer liber, mergi pe bicicleta sau te bucuri de muzica, dansand. De asemenea, silueta bine conturata si starea de bine pe care le vei obtine iti vor da mai multa incredere in tine, iar tu vei radia de frumusete si optimism.
Aerobicul este unul dintre cele mai populare mijloace prin care activitatea cardiaca este imbunatatita, fiind crescuta rezistenta inimii si capacitatea acesteia de a face fata efortului fizic prelungit. Mai mult decat atat, o activitate corecta si sanatoasa a inimii va determina o mai buna oxigenare a sangelui si a celulelor din organism, ceea ce inseamna sanatate, frumusete si o viata mai lunga.
De asemenea, datorita arderilor de grasimi si carbohidrati pe care exercitiile de aerobic le favorizeaza, sunt prevenite depunerile de colesterol pe artere.
Nenumarate studii medicale au confirmat importanta cruciala a activitatii fizice in prevenirea si combaterea diabetului. Alaturi de un regim alimentar echilibrat si sanatos, excercitiile de aerobic fac minuni pentru sanatatea ta, ajutandu-te sa mentii nivelul de zahar din sange la un stadiu normal.